Loft in Gent

Klant
Particulier
Locatie
Gent
Opdracht
Trap naar dakterras realiseren

De architect van de eigenaar van het pand in Gent had onze website bekeken en contacteerde ons over de mogelijkheden qua stalen treden. Hij deelde zijn idee├źn voor een werk in Gent, alwaar een oud fabriekspand verbouwd ging worden tot een appartementencomplex. Het werk betrof de bovenste woonlaag waar een loft gerealiseerd zou moeten worden met behoud van de authentieke details.

Ter plaatse, nadat we het e.e.a. hadden bekeken en de oude staalconstructie met de gietijzeren staanders zagen, zijn we samen in een gemoedelijke en gezellige sfeer met de architect en eigenaar tot een ambitieus plan gekomen.

Het idee is ontstaan, om een zweeftrap in combinatie met een open-boom trap in een haakse hoek door het plafond naar het dakterras te gaan plaatsen. We liepen tegen het feit aan, dat de glazen opbouw op het dak groter was dan de doorgang in het plafond en dat er dan nog sprake was van het feit, dat er nog een hoogteverschil bleef van 40 cm. Het verzoek van de eigenaar was of we hier ook een passende oplossing voor hadden. Dit is een kolfje naar ons hand. Een opdracht waar we ons onderscheiden t.o.v. andere leveranciers. Wij maken voor iedere situatie een passende oplossing! Mits technisch en financieel haalbaar.

Onze oplossing is geworden om een stalen frame ter hoogte van het dakterras te plaatsen in dezelfde stijl als die van het pand, deze zwevend boven het trapgat te monteren met daarop belastbaar glas, zodat er een glazen vloer onstaat. Uiteraard is er bovenaan rondom het trapgat een bijpassende balustrade geplaatst. Dit geeft, buiten het ruimtelijke effect, ook meer vierkante meters i.v.m. het trapgat.

En dit alles moest geplaatst gaan worden op de vierde verdieping door een kozijn van circa twee bij twee meter.

Dit alles heeft geleidt tot een heel bijzonder project. Wij denken hier met leuke herinneringen en veel plezier terug en hebben een waardevol contact met de eigenaar overgehouden.