Metalen trap met openboom constructie

Klant
Particulier
Locatie
Haarlem
Opdracht
Trap met balustrade

Voor deze klant hebben wij een trap gecreëerd, die dezelfde uitstraling heeft als een zwevende trap, maar i.p.v. de zwevende treden die lijken alsof ze zo uit de muur komen, hebben deze mensen gekozen voor de opentrapboom variant. De trapboom is uit een stuk vervaardigd en de gehele trap is gestraald en behandeld met de impregneerolie. Zo’n zelfde trap is ook in een kleine uitvoering geplaatst bij het hoogteschil elders in de woning.
De balustrade is vervaardigd uit warmgewalst scheepsstaal met gelaagd glas. Omdat het om een oud pakhuis ging, waren de vloeren en wanden nogal scheef. Het glas hebben wij exact ingemeten (dus ook scheef), zodat alles perfect paste.

Een trap met een “openboom constructie” is relatief goedkoper te realiseren dan de zwevende trap, daar er geen benodigde ophangframe geplaatst hoeft te worden met daarbij extra werkzaamheden als dichtmaken van het frame en het daarbij behorende stucwerk e.d.
Toch wordt er bijna hetzelfde effect bereikt, nl. een strakke stoere trap, die transparant is, maar toch stevig en sterk is.

Door het gebruik van dik staal en montage op een voetplaat hoeft er geen extra verbindingen gemaakt te worden voor de stabiliteit en sterkte van de trap.